Tuesday, April 30, 2013

Was du nicht siehst



Čudno i nezaboravna psihodrama, neverovatno spori film zagonetne atmosfere, pritajeno uzbudljiv i uznemirujuće sugestivan. Prekrasna priroda Bretanje i odgovarajuća muzika i šumovi. Pritajena lepota obale i tajanstvenost šume koja okružuje kuću za odmor sa spoljnjim zidovima od stakla.

Priča prati Antona, mladića koji putuje u udaljeno osamljeno primorsko mesto sa majkom Luzia-om, njenim partnerom Paul-om i njegovim psom u iznajmljenu kuću pored obale. U dolasku sreće Davida i njegovu sestu Katju. Odmah biva fasciniran i uvučen u njihov svet potisnutog nasilja i seksualnosti. Odnos između brata i sestre je na granici incesta. David je sociopata sa nasilnim tendencijam i nastoji da Antona uvuče u to. Ponekad se čini se da zahvaljujući njima Anton ispoljava sve svoje negativne psihološke traume koje su potisnute. Saznajemo da je njegov distanciran odnos sa majkom takav i zbog samoubistva oce kome je bio izložen. Svakim danom je ogorčenost prema njoj sve veća. Zbunjujući vrtlog događaja koji se miran i sporo  odvija kao lenji letnji odmor uz more. Kinematografija je apsolutno predivna i čini da Bretanja daje posebno magičnu notu ovom na momente brutalnom filmu. Brat i sestra izgleda nam na  momente da samo žele manipulšu i kontrolišu neiskusnog i naivnog Antona u svojim surovim i čudnim igrama. Osetljiva Katja budi seksualnost kod Antona. Neprestana kulminacija napetosti između svih aktera imaće neobično i  mistično razrešenje.

Sunday, April 7, 2013

Segreti

Segreti


Film o kome je ćete dugo razmišljati nakon odjavne špice. Autorka Margherita Spampinato je pristupila ovoj temi sa distancom ostavljajući publiku na nemilosti vlastitih strahova. Tiho nas uvodi u svet malih ljudi u malom idiličnom mestu gde im je sve poznato i naizgled sigurno. Ostalo ostaje da pogledate na donjem linku:




Pobednik 60. Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma.

Friday, April 5, 2013

Hotel Desire

Utopijska priča o mladoj majci i neverovatnom seksu na radnom mestu. Prepričavanje bi pokavarilo doživljaj, ali komentari su dobrodošli.


Hotel Desire Sergej Moya

Tuesday, April 2, 2013

Nostalghia




Ponovo.




Nostalghia Андре́й Арсе́ньевич Тарко́вский

Ceo film.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...