Tuesday, January 24, 2012

Награде Кустендорф 2012

Награда Златно јаје за најбољи филм петог Међународног филмског и музичког фестивала "Кустендорф" додељена је младом аутору Фернанду Помаресу из Шпаније за кратки грани филм "ALTO SAUCE".

Сребрно јаје добила је Јелена Гавриловић из Србије за кратки играни филм "Момци, где сте", док је Бронзано јаје припало Пољаку Пјотру Суботки за филм "Глазгов". Најбоља остварења изабрао је међународни жири, који су чинили иранска глумица Лејла Хатами, француски продуцент Пјер Еделман и српски глумац и продуцент Зоран Цвијановић.

Жири у саставу: чешки камерман Мартин Шец и српски монтажер и дизајнер звука Светолик Мића Зајц доделио је Татјани Крстевски, награду "Вилко Филач" за најбољу камеру у српском филму "Од пепела", који је режирао Огњен Главонић. Добитник Награде критике је пољски редитељ Бартоломеј Змуда за филм "Барбакан".

Фестивала је угостио француску глумицу Изабел Ипер, белгијске режисере браћу Дарден, Њујорчанина Ејбел Ферара, режисере Ким Ки-дук (Јужна Кореја) и Нури Билге Џејлан (Турска), којима је био посвећен програм "Ретроспектива великана", и француског глумац Тахар Рахима. До следеће године Мећавник ће походити ђачке екскурзије.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...