Wednesday, January 18, 2012

Na Azurnoj obali





Izložbena kolekcija najvrednijih dela keramike, srebra i zlata, koje je Pikaso stvarao u gradiću Valori, na jugu Francuske, nedaleko od Kana  u poslednjih tridesetak godina života, nastala je prikupljanjem radova iz privatnog i muzejskog vlasništva Za širu nefilmofilsku javnost manje je poznato da se Pablo Pikaso bavio i keramikom.

Izložbu „Na Azurnoj obali” u zgradi „Beko” (Bulevar Vojvode Bojovića, preko puta Zoološkog vrta) donosi nam slovenačka galerija „Deva Puri”. Izlaže se oko 100 eksponata koji će biti postavljeni u specijalno uređenom prostoru veličine 600 kvadratnih metara u periodu od 2. februara do 15. aprila.  Prvi put je u Valori došao sa Dorom Mar, ali je period života u kojem su nastali izabrani eksponati, proveo sa dve životne partnerke – Fransoaz Žilo i Žaklin Rot.

Cena pojedinačne karte iznos 450 dinara, sitnica u gradu koji je ostao bez svih značajnijih izlagačkih prostora. Dva puta nedeljno biće organizovano stručno vođenje za sve posetioce, a planiran je i prateći program u vidu radionica, predavanja i projekcije filmova u vezi sa genijem.


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...